Släkten Melin
med anor från Hilda och Samuel Melin i Dimbo
Hem | Släktböcker | Melinarna i Skara stift | Krönikor | Släktmöten | Bilder | info
 
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Alla möten (pdf)
 
Tryck för större bild

Släktmötet i Vickleby straxt söder om Färjestaden på Öland 10 sept. 2016

Hélena Sjögren berättar:

2016 års släktmöte - på Öland! Trots att platsen för många kändes långt borta, så samlades 42 personer en härlig varm sensommardag i september i den lilla "radbyn" Vickleby. Som alltid kändes det spännande att se vilka släktingar jag skulle få träffa detta år, vilka jag känner sedan tidigare och vilka nya jag skulle lära känna. I år kunde även min käre Sven följa med.

Jag, Hélena, dotter till Sune (son till Samuel som var äldst i syskonskaran från Dimbo) har varit på många Släktmöten i mitt liv, men under olika perioder. Jag minns särskilt barndomens Släktmöten på Helliden, Släktmöten som min mamma Ulla och pappa Sune ordnade i Ulricehamn, Släktmöten där mina egna barn, David och Anna, varit med t.ex. i Landvetter, Sävedalen, Hova och många, många andra. rolex replica sale Efter att min pappa Sune dog 2014, har det känts ännu mer viktigt och roligt att få vara med. Det är så underbart att träffa pappas kusiner, framför allt dem jag haft kontakt med under så gott som hela livet och som jag tycker så mycket om. Jag tänker då framförallt på Paul-Ragnar och Ingemar (vilka begravde pappa) och Bertil - alla med respektive hustru (Margareta, Agneta och Eva). rolex replica sale Och många fler som jag också känner mycket för, tack vare våra Släktmöten. Det är härligt att ha en släkt! När vänner och bekanta hör att jag kommer från en stor prästsläkt så blir deras min något bekymmersam. Jag berättar då att i prästSläkten Melin är det mest värme, skratt, musik och gemenskap och att präster kan vara helt som "vanliga människor" (fast trevligare :) !)

Vi samlades på Bo Pensionat i Vickleby, där vi bjöds på ett gott förmiddagsfika som intogs i den stora härliga trädgården. Många kramar och många samtal präglade vår gemenskap i det varma, sköna vädret.

Programmet fortsatte med att Ulrika hälsade oss alla välkomna. Ulrika bor i Kalmar med sin familj och det var därför hon som ordnat med mycket. Hon lämnade snart över ordet till en kollega, Christer Foghagen, universitetsadjunkt i turismvetenskap från Linnéuniversitetet, som på ett inspirerande och pedagogiskt sätt berättade för oss om Ölands uppkomst.

Årets släktmöte kom med en rolig nyhet, ett TEMA. Eftersom Ulrikas farfar är DANIEL, den fjärde i den stora syskonskaran från Dimbo, handlade temat om honom. Ulrika och hennes kusin Stefan (son till Gunnar, som var son till Daniel) visade foton och berättade om Daniels liv. Ulrikas pappa Bengt, släktens ålderman, fyllde i med barndomsminnen av sin pappa Daniel. hublot replica uk Slutligen fick alla i släkten berätta egna minnen av Daniel och det blev både rörande, roligt och fint att höra vad Daniel gjort och betytt för många människor. Att ha ett tema där vi får lära känna våra kära äldre släktingar kan kanske bli en tradition på våra Släktmöten?!

Intill pensionatet ligger Capellagården, där den kände möbelmästaren Carl Malmsten startat en skola för hantverk och trädgård. Under "rasten" fick vi möjlighet att strosa runt i denna vackra trädgård, och samtidigt samtala med nya och gamla vänner i släkten. Därefter hade vi släktstämma, som leddes av Mikael och Ingemar. rolex replica Vi påmindes om att rapportera om förändringar i våra familjer t.ex. nyfödda. Middagen var himmelskt god och det är som alla vet mycket viktigt i Släkten Melin!

Dagen avslutades i Vickleby kyrka. Vi fick höra fin musik spelad av mina sysslingar Kerstin som spelade Skara brudmarsch på violin och Annika som sjöng Börge Rings "Den vackraste sången" till gitarr. cartier replica Kerstin avslutade samlingen med en improvisation på kohorn. Min kusin Mikael och hans Maria ledde oss alla i sången Välsignelsen och Ingemar avslutade med min favoritdikt om släkten; "Till släkten kan du komma utan meriter..."

Mina bröder Staffan och Henrik med sina resp. Margareta och Alice, var till min stora glädje med på släktmötet i år. Vi bodde alla i Kalmar och hade där möjlighet att få träffas lite mer både före och efter släktmötet. Sven och jag (nybliven pensionär!) fortsatte vår "minisemester" ytterligare några trevliga och innehållsrika dagar på Öland, då vi bodde i Borgholm.

Vi tackar Släktrådet med Ulrika, Johan, Mikael, Ulf och Ingemar för det fina arbetet de gör med våra Släktmöten. Nu undrar vi var nästa släktmöte blir! Vi vill gärna åka dit om vi har möjlighet! Hoppas vi ses!

Kära hälsningar från Hélena Sjögren, äldsta dottern till Ulla och Sune Melin. Sune var son till Samuel, den äldste i den stora syskonskaran från Dimbo.