Släkten Melin
med anor från Hilda och Samuel Melin i Dimbo
Hem | Släktböcker | Melinarna i Skara stift | Krönikor | Släktmöten | Bilder | info
 
2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 Alla möten (pdf)
 
Tryck för större bild

Släktmötet 2015

Refererat av Christina Christiansson

En varm sensommardag i början av september 2016 samlades vi i Stora Sköndal utanför Stockholm för det årliga Melinska släktmötet. Vi var närmare sextio personer. Jag, min man Lasse o vår son Sebastian hade inte varit på något släktmöte på några år, så jag tyckte det skulle bli så kul att få träffa "gamla" ansikten igen.

Jag har alltid tyckt om att vara med på släktmötet. Min farmor hette Hillevi Melin o var näst yngst av de nio syskonen Melin. Jag har inga direkta minnen av Släktmöten när jag var barn, men desto fler minnen från det jag blev tonåring fram till idag. chanel replica Jag åkte gärna med mina föräldrar på släktmötet, även som vuxen. Jag kommer ihåg att jag vid något tillfälle lånade Paul-Ragnars släktbok för att noggrant fylla i alla nya släktmedlemmar i min egen släktbok. chanel replica sale Nu försöker jag så ofta det går "dra" med min man och son på det årliga släktmötet.

Väl framme på släktmötet så kramade jag om de av Melinarna som jag har en relation till. De är nog ganska många som jag känner vid det här laget och som känner igen mig som Görans dotter och Hillevis barnbarn. De flesta av dessa välkända ansikten såsom Astrid, Ingemar (och Agneta), Paul- Ragnar, Berit och Bertil (och Eva) tillhör "kusingenerationen". chanel replica handbags Ur min egen generation känner jag konstigt nog inte så många, men åtminstone två välbekanta ansikten såg jag, min syssling Mikael och min syssling David. Jag vill nog ändå påstå att jag har bra koll på vilka de olika medlemmarna i släkten är, då jag genom åren haft ett stort intresse för släkten och gärna tittar i min släktbok där alla medlemmar finns. Men nya barn föds ju hela tiden, så vet inte hur aktuell min upplaga av släktboken är just nu.

Det blev en trevlig kaffestund med samtal med nya och gamla ansikten. Min bror Erik var också där med sin fru Karin och sina tre barn Nora, Astrid och Bruno.

Dagen fortsatte sedan. Vi hade en trevlig dag med härlig samvaro och trevliga samtal. chanel replica sale Vi fick även höra om Stora Sköndals historia. Vi intog en god lunch i restaurangen och hade en liten släktstämma som sig bör. Då min 6-åriga son börjar tröttna framåt kvällen, så skippade vi min syssling Davids fina dockteater-föreställning och andakten som följde på detta.

Jag ser fram emot att får vara med på nya Släktmöten. chanel replica Tyvärr blir det oftast så att vi bara är med de år Släktmötena är i Stockholmsområdet.

Varma hälsningar Christina Christiansson, dotter till Göran Andersson (Hillevis äldsta son) och barnbarn till Hillevi (näst yngst i syskonskaran Melin av de 7 bröderna och 2 systrarna)